Tuesday, November 21, 2006

Dagens skämt 2

Senaste nytt om pentryt är att det skall stå färdigt imorgon.
hehe.

Vårt sprillans nya pentry är så nytt så att det fortfarande inte finns. Det är som Schrödingers katt. Pentryt både finns och finns inte tills man tittar på det. Då realiseras det.

Eftersom det inte finns ännu kan ingen titta på det, ergo kan det aldrig bli till.

Det har väl byggjobbarna förstått för länge sedan. Det är därför dom, till skillnad från oss, aldrig ens kommer hit och tittar på det rum där det är tänkt att bli till. Det är ju till ingen nytta, har dom insett, och kommer därför aldrig hit över huvudtaget. Vi andra, som inte förstått kvantfysikens mest grundläggande lagar, står där som fån och stirrar på den blanka diskbänken och de obefintliga eluttagen.

Och vi stirrar oss dumma på det oförklarliga luciatingeltanglet som ligger och är sorgligt i ett hörn. Det är som att det blev fel då pentryt skulle materialiseras. Istället för en helt ny köksinredning blev signalerna korsade i tranmograferingsapparaten, och vi fick lite ny köksinredning och lite av ett luciatåg.

Någonstans därute finns ett luciatåg som är nästan komplett, men där en av tärnorna ser ut som ett jordat eluttag och en annan ser ut som en avställningsbänk.

Det är så sorgligt när kvantfysiken och gamla minnen av The Fly-filmerna konspirerar mot en. Där man står som ett mähä med sina fjolliga, opraktiska akademikerhänder och visualiserar ett pentry.

No comments: