Thursday, November 23, 2006

'Sveriges Goebbels'

I Svenska institutets arkiv från 1945 finns ett brev till den nytillträdde generaldirektören från en gammal bekant till denne. I brevet hälsas han som "Sveriges Goebbels". Både lite roligt och lite smaklöst, just 1945, kan man tycka.

Vitsen är att det är bisarrt att ett sådant personligt skämt arkiveras och belyses 60 år senare. Det slår mig att alla lite roliga och följaktligen smaklösa mejl som jag skrivit från universitetets mejladress formellt kanske är officiella handlingar som hamnar i ett mikrochip som ska frysas ner i flytande kväve för framtida forskning, tinas upp av robothistoriker i silvriga sparkdräkter som tagit sina flygande bilar till hårddisksarkivet, och som utifrån de fullkomligt utvecklade moraliska kretsar som installerats i deras kraftfulla hjärnor kommer skriva hologramavhandlingar med laserstrålar om vilken Dålig Puny Human jag var.
Helvete också.
Erase/Rewind.

1 comment:

Unknown said...

I princip är väl alla mail från universitets servrar officiella, det är väl därför vi har åtminstone 4 andra privata e-postadresser? Det måste ju finnas utrymme för att skicka lite hatmail ibland också...